Mimo chłodu za oknem i zimowo – mroźnej aury wielu z nas nie opuszcza ochota na pyszne desery lodowe. Z bakaliami, owocami czy same zawsze smakują wyśmienicie. Inni natomiast na samą myśl o lodowych przysmakach dostają gęsiej skórki. Marzą zaś o pysznych ciastach, a lody wchodzą w grę jedynie z szarlotką na ciepło. Jednakże każdy lodowy deser czy ciasto kiedyś się nudzą. Jak zatem ich urozmaicić sobie smaki?

Sosy i polewy

Te smakołyki pełnią podwójną rolę – działają na nasz zmysł wzroku i smaku jednocześnie. Nie tylko sprawiają bowiem, że słodkie desery cudownie smakują, ale też pięknie wyglądają. Każdy sos i polewa potrafią prawdziwie zmienić oblicze deseru i sprawić, że mamy ochotę na kolejny. W zależności do czego chcemy użyć sosów czy polew, musimy dobrać ich odpowiedni rodzaj, uwzględniając ich konsystencję. Jedne nadają się wyłącznie do ciepłych deserów jak kawy i herbaty, inne wyłącznie do chłodnych koktajli. W ofercie firmy Savpol można również odnaleźć polewy do słodkich przekąsek – naleśników, gofrów, ciast i lodów. W zależności od naszych preferencji i upodobań można wyszukać wariant idealny dla siebie.

Różnorodność smaków

Chociaż wybór smaków jest ogromy, co potwierdza między innymi oferta firmy Savpol dostępna na stronie internetowej https://www.sklep.savpol.pl to producenci nie spoczywają na laurach. Wciąż poszerzają wachlarz kompozycji o nowe i zaskakujące. Część klientów wciąż sięga po smaki owocowe – malinowe, truskawkowe, brzoskwiniowe, bananowe, arbuzowe, wiśniowe czy pomarańczowe. Cześć jest wierna słodkiej wanilii lub czekoladzie. Jednak coraz więcej osób chętnie eksperymentuje i wybiera takie kompozycje jak mięta, amaretto, solony karmel, orzech laskowy czy limonka.

BRAK KOMENTARZY